English    Francais
 naslovna
 O Medijskim inicijativama
 Uvodnik
 Mediji i politika
 Medijska politika i zakoni
 Mediji, kultura i društvo
 Medijsko tržište
 Novi mediji
 Novinarstvo danas
 Recenzije
 Specijalni izvještaji
 Mediji i tranzicija
 Mediji i izbori
 Online medijska lepeza ljudskih (ne)prava u BiH
 pretraživanje
 info
 kontakt
 linkovi
 mailing lista
 sponzori
 
Hrvatska
'LATINICA' CENZURIRANA, UREDNIK NAJAVLJUJE OSTAVKU
15.02.2005: STINA/SAFAX
Jedna od najgledanijih emisija na Hrvatskoj televiziji - Latinica u ponedjeljak naveĆØer je cenzurirana bez znanja njenog autora, te je njen urednik Denis Latin najavio moguƦnost ostavke.

Iz ranije snimljene Latinice, posveƦene porijeklu imovine hrvatskih dužnosnika i graĆ°ana, po rijeĆØima Denisa Latina, skraƦen je prilog o porijeklu imovine premijera Ive Sanadera s devet na ĆØetiri minute trajanja. Iz priloga je izbaĆØena priĆØa o 800 tisuƦa njemaĆØkih maraka koje je nekadaÅ”nji tajkun Miroslav Kutle u ime provizije zbog posredovanja u dobivanju kredita svojedobno navodno isplatio Ivi Sanaderu. Cenzuriran je i dio svjedoĆØenja Ivana BariÅ”iƦa i Marka MaroÅ”a koji u prilogu tvrde da su privatno i profesionalno uniÅ”teni nakon Å”to ih je 1991. Ivo Sanader, tada na funkciji intendanta splitskog Hrvatskog narodnog kazaliÅ”ta, lažno optužio za provalu u svoj stan.

Latin za cenzuru optužuje urednika Informativnog programa HTV-a Vladimira RonĆØeviƦa i njegovog zamjenika Gorana Rotima koji su Latina i autora spornog priloga, novinara SaÅ”u KosanoviƦa u ponedjeljak ujutro pokuÅ”ali uvjeriti u nužnost "filtriranja" nekih kadrova koji se bave spornim momentima vezanim uz imovinu hrvatskog premijera. Takav prijedlog HTV-ovi urednici pravdali su pritiscima nekih dužnosnika Vlade RH na HRT, kao i prijetnjama o uvoĆ°enju PDV-a na TV pretplatu.
 
09.03.2005
 Hrvatska
02.03.2005
 Hrvatska
17.02.2005
 Hrvatska
14.02.2005
 Hrvatska