English    Francais
 naslovna
 O Medijskim inicijativama
 Uvodnik
 Mediji i politika
 Medijska politika i zakoni
 Mediji, kultura i društvo
 Medijsko tržište
 Novi mediji
 Novinarstvo danas
 Recenzije
 Specijalni izvještaji
 Mediji i tranzicija
 Mediji i izbori
 Online medijska lepeza ljudskih (ne)prava u BiH
 pretraživanje
 info
 kontakt
 linkovi
 mailing lista
 sponzori
 
Bosna i Hercegovina
FEDERALNA TELEVIZIJA SUDSKI NAPLAƆUJE OBAVEZNU TV TAKSU
28.02.2005: SAFAX - Sarajevo
Javna Federalna televizija je uputila oko 90 000 platnih naloga dužnicima zbog neplaƦanje TV takse, a u pripremi je joÅ” oko 80 000, potvrdila je za Dnevni avaz Tonka KneževiƦ, izvrÅ”na direktorica FTV za naplatu.

Osim toga, FTV je ranije podnijela ĆØak 180 000 naloga sudskog izvrÅ”nja naplate iz imovine dužnika. Kako je rekla KnezeviƦ, najveƦi uspjeh u sudskoj naplati je u Tuzlanskom kantonu, a najslabiji na teritorijama sa hrvatskom veƦinom. Ona je poruĆØila da Ʀe FTV istrajati u naplati potraživanja i da Ʀe neplatiÅ”e morati sudkim putem ispuniti svoje obaveze.

Oko 60 posto prihoda sva tri nacionalna javna emitera u BiH (RTV Federacije, RTV Republike Srpske i RTV BiH) trebala bi da ĆØini obavezna taksa. MeĆ°utim, naplata, iako je vezana za telefonske raĆØune, ide slabo. Posebno teÅ”ka situacija sa naplatom je u Federaciji BiH gdje veƦina Hrvata ne plaƦa taksu sa navodom da javna TV ne zastupa hrvatske kulturne, jeziĆØke i politiĆØke interese. MeĆ°utim, zadnjih mjeseci i iz boÅ”njaĆØkih politiĆØkih krugova dolaze pozivi za bojkot takse uz zamjerku da servis nije Ā«dovoljno boÅ”njaĆØkiĀ».
 
06.11.2012
 Bosna i Hercegovina
24.03.2005
 Bosna i Hercegovina
15.03.2005
 Bosna i Hercegovina
15.02.2005
 Bosna i Hercegovina