English    Francais
 naslovna
 O Medijskim inicijativama
 Uvodnik
 Mediji i politika
 Medijska politika i zakoni
 Mediji, kultura i društvo
 Medijsko tržište
 Novi mediji
 Novinarstvo danas
 Recenzije
 Specijalni izvještaji
 Mediji i tranzicija
 Mediji i izbori
 Online medijska lepeza ljudskih (ne)prava u BiH
 pretraživanje
 info
 kontakt
 linkovi
 mailing lista
 sponzori
 
Hrvatska
NOVI DNEVNI LIST
02.03.2005: STINA/SAFAX
Hrvatsko medijsko tržiÅ”te 3. ožujka dobilo je nove dnevne novine - "24 sata" koje je pokrenula austrijska medijska kuƦa Styria Medien AG. Glavni urednik "24 sata" je Matija BabiƦ, autor Index.hr portala.

Na novom projektu Styrije radi stotinjak ljudi, od kojih su 50 novinari. "24 sata" izlazit Ʀe svakim danom na 40 do 50 stranica u boji, uz tri tjedna priloga, a koÅ”tat Ʀe tri kune, upola manje od ostalih dnevnih novina u Hrvatskoj.

Ā«RijeĆØ je o potpuno novom konceptu novina, usudio bih se reƦi ĆØak i na svjetskoj razini. OĆØekujem da Ʀemo za godinu, dvije biti najĆØitaniji dnevni list u Hrvatskoj", kazao je BabiƦ.

U Styriji, tvrtki koja izdaje i VeĆØernji list, najavljuju da Ʀe novine obraĆ°ivati dnevne dogaĆ°aje i teme iz svih podruĆØja života, ukljuĆØivo politiku, gospodarstvo, sport i zabavu. Prvi dio novina pod naslovom "News 24" donosit Ʀe najaktualnije vijesti iz Hrvatske, te susjednih država bivÅ”e Jugoslavije i svijeta.

Novine Ʀe svaki dan donositi potanko obraĆ°enu temu, vijesti iz druÅ”tva, sportska izvjeÅ”Ć¦a, dnevni savjetnik, nagrade za ĆØitatelje, te rubrike o televizijskom, kinematografskom, klupskom i kazaliÅ”nom programu.
 
09.03.2005
 Hrvatska
17.02.2005
 Hrvatska
15.02.2005
 Hrvatska
14.02.2005
 Hrvatska