English    Francais
 naslovna
 O Medijskim inicijativama
 Uvodnik
 Mediji i politika
 Medijska politika i zakoni
 Mediji, kultura i društvo
 Medijsko tržište
 Novi mediji
 Novinarstvo danas
 Recenzije
 Specijalni izvještaji
 Mediji i tranzicija
 Mediji i izbori
 Online medijska lepeza ljudskih (ne)prava u BiH
 pretraživanje
 info
 kontakt
 linkovi
 mailing lista
 sponzori
 
Hrvatska
'24 SATA', NOVI HRVATSKI DNEVNIK, VEƆ NAKON SEDAM DANA, POD UDAROM ZABRANA I TUŽBI
09.03.2005: STINA/SAFAX
Nove dnevne novine nakon samo tjedan dana tiskanja doživjele su prvu zabranu. Splitski poduzetnik Željko Kerum, vlasnik lanca velikih trgovina, zbog teksta o kupnji Lamborghinija dok su mu radnici na ĆØekanju i minimalcu, ne želi viÅ”e 24 sata u i oko svojih trgovina.

Vlasnik tvrtke za distribuciju tiska Tim press kazao je kako mu je reĆØeno da 24 sata viÅ”e ne Å”alje u Kerumove prodavaonice, a sve to nakon objavljenog teksta o Kerumovom novom automobilu. LendiƦ je rekao kako mu nisu rekli zbog ĆØega ne žele 24 sata, no kad je vidio naslovnicu "sve mu je bilo jasno".

Osim Keruma, joÅ” je nekoliko osoba nezadovoljno svojim spominjanjem u 24 sata. Zato su tužbe protiv lista, nakon samo tjedan dana tiskanja, najavili Tomislav JeliƦ, predsjednik Gradske organizacije Hrvatskog bloka, te IviƦ PaÅ”aliƦ, predsjednik HB-a, zbog toga Å”to su u ĆØlanku "Milan BandiƦ: Svi moji ljudi", izdvojeni u BandiƦevu zloĆØinaĆØku organizaciju.

Ā«Sto puta ponovljena laž postaje istina, zato laž treba odmah raskrinkatiĀ», komentirao je JeliƦ za Vjesnik te dodao, kako list služi ordinarnim klevetama, a dojma je da je tekst dogovoren u srediÅ”njici oporbenih partija HNS-a i SDP zbog predstojeƦih lokalnih izbora.

Glavni urednik 24sata Matija BabiƦ tužbe i zabranu prodaje lista smatra najboljim dokazom da su 24 sata jedini neovisan medij koji nije na Internetu, te da radi dobar posao.

Ā«Svi se pitaju po ĆØijem nalogu piÅ”emo protiv Kostadinova, BandiƦa, PaÅ”aliƦa ili Keruma? Samo radimo svoj posao. A nalog nam ne treba, uživamo u tomeĀ», naglasio je BabiƦ.
 
02.03.2005
 Hrvatska
17.02.2005
 Hrvatska
15.02.2005
 Hrvatska
14.02.2005
 Hrvatska