English    Francais
 naslovna
 O Medijskim inicijativama
 Uvodnik
 Mediji i politika
 Medijska politika i zakoni
 Mediji, kultura i društvo
 Medijsko tržište
 Novi mediji
 Novinarstvo danas
 Recenzije
 Specijalni izvještaji
 Mediji i tranzicija
 Mediji i izbori
 Online medijska lepeza ljudskih (ne)prava u BiH
 pretraživanje
 info
 kontakt
 linkovi
 mailing lista
 sponzori
 
Bugarska
BUGARSKA ŽELI DA PREMOSTI DIGITALNI JAZ
22.03.2005: Southeast European Times
Bugarska je pokrenula trogodišnji program u okviru kog æe sve škole u zemlji dobiti kompjutere i pristup brzom internetu. Projekat nazvan “i-Class” deo je napora da se premosti digitalni jaz izmeðu Bugarske i zemalja Evropske unije, èijem se èlanstvu Bugari nadaju u januaru 2007.

Meðu merama koje strategija predviða su i stvaranje informacione mreže, obrazovnog portala, platformi za uèenje na daljinu i baze znanja za sve discipline, kao i kurseva obuke za uèitelje kao korak prema ukljuèivanju informacionih i komunikacionih tehnologija u sve školske predmete.

Prema novom izveštaju EK iz februara ove godine, korisnici interneta u Bugarskoj èine 19,2 odsto ukupne populacije od 7,9 miliona, što je manje nego u svim zemljama EU, ali i više od Turske i Rumunije. Prema navodima iz izveštaja, u postojeæih 25 zemalja EU procenat korisnika interneta je 41,4 odsto ukupnog stanovništva Unije. Te cifre, meðutim, zasnovane su na istraživanju "Evrobarometar" iz jula 2003. i verovatno su se u meðuvremenu promenile.
 
11.01.2005
 Bugarska
24.11.2004
 Bugarska
22.11.2004
 Bugarska
17.04.2003
 Bugarska