English    Francais
 naslovna
 O Medijskim inicijativama
 Uvodnik
 Mediji i politika
 Medijska politika i zakoni
 Mediji, kultura i društvo
 Medijsko tržište
 Novi mediji
 Novinarstvo danas
 Recenzije
 Specijalni izvještaji
 Mediji i tranzicija
 Mediji i izbori
 Online medijska lepeza ljudskih (ne)prava u BiH
 pretraživanje
 info
 kontakt
 linkovi
 mailing lista
 sponzori
 
Jugoistocna Evropa
MEDIA PLAN PREDSTAVIO PROJEKAT 'MANJINE I MEDIJI' NA NAUČNOJ KONFERENCIJI U SARAJEVU
29.05.2012: Media plan Institut
U Sarajevu je 25. i 26. maja održana mešunarodna naučna konferencija za istraživače iz oblasti društvenih nauka - „Društvene, političke i ekonomske promjene na Zapadnom Balkanu“. Konferenciji je prisustvovalo više od 130 istraživača sa univerziteta i istraživačkih instituta iz 15 zemalja regiona i zapadne Evrope.

Media plan institut je predstavio regionalni projekat „Manjine i mediji“ koji zajednički realizuje sa Novosadskom novinarskom školom i Školom za novinarstvo i PR iz Skopja, a uz podršku Regional Research Promotion Programe (RRPP). Projekat se bavi analizom sadržaja medija nacionalnih manjina u četiri države i nastoji da naše odgovore i sačini preporuke za najdjelotvornije oblike informisanja za nacionalne manjine.

Tokom dva dana predstavljeni su brojni istraživački projekti koji su zajednički raspravljeni sa metodolozima sa različitih univerziteta u Evropi.

Organizator konferencije je bio Regional Research Promotion Programe Univerziteta u Friburgu (Fribourg) uz saradnju sa Švajcarskom agencijom za razvoj i kooperaciju (SDC).
 
31.03.2005
 Jugoistocna Evropa
06.12.2004
 Jugoistocna Evropa
05.08.2004
 Jugoistocna Evropa
13.05.2003
 Jugoistocna Evropa