English    Francais
 naslovna
 O Medijskim inicijativama
 Uvodnik
 Mediji i politika
 Medijska politika i zakoni
 Mediji, kultura i društvo
 Medijsko tržište
 Novi mediji
 Novinarstvo danas
 Recenzije
 Specijalni izvještaji
 Mediji i tranzicija
 Mediji i izbori
 Online medijska lepeza ljudskih (ne)prava u BiH
 pretraživanje
 info
 kontakt
 linkovi
 mailing lista
 sponzori
 
Jugoistocna Evropa
DRUGI UNIVERZITET KOMUNIKACIJA JIE - DOLAZAK POTVRDILO 200 EKSPERATA
13.05.2003: Media plan Institut
Drugi univerzitet komunikacija jugoistocne Evrope odrzace se u Sarajevu od 12. do 14. juna. Ovaj veliki komunikacijski forum otvorice specijalni koordinator Pakta stabilnosti za jugoistocnu Evropu, g. Erhard Busek, a na prvoj plenarnoj sesiji govorice bivsi predsjednik Republike Slovenije, Milan Kucan, direktor Biroa za razvoj Medunarodne unije za telekomunikacije, Hamadoun Toure i francuski ambasador u Bosni i Hercegovini Bernard Bajolet, cija zemlja je pokrovitelj ovog skupa.
Na oko cetrdeset debata, okruglih stolova, tribina i prezentacija ucestvovace vise od 200 eksperata za komunikacije, medijskih profesionalaca, predstavnika vlada i javnih institucija, naucnika i ljudi iz oblasti telekomunikacija i informaticke industrije. Tema ovogodisnjeg Univerziteta nosi simbolican naziv - Veliki korak. To je pitanje da li zemlje u tranziciji jugoistocne Evrope mogu nadoknaditi zaostajanje u primjeni informatickih tehnologija u odnosu na razvijeni svijet.
Univerziteti komunikacija odrzavaju se u razlicitim regionima svijeta i predstavljaju veoma ugledne skupove strucnjaka i eminentnih licnosti koji razmjenjuju iskustva i promisljaju o razvoju informacijskog drustva u svojim zemljama i regionima. Media plan institut iz Sarajeva, koji je organizator Univerziteta za jugoistocnu Evropu, odlucio je da ovaj forum otvori za sve zainteresovane strucnjake, javne i naucne radnike i studente iz Bosne i Hercegovine kako bi podstakao inicijative i projekte brze primjene informatickih tehnologija u javnom sektoru, medijima, biznisu i obrazovanju.
 
29.05.2012
 Jugoistocna Evropa
31.03.2005
 Jugoistocna Evropa
06.12.2004
 Jugoistocna Evropa
05.08.2004
 Jugoistocna Evropa