English    Francais
 naslovna
 O Medijskim inicijativama
 Uvodnik
 Mediji i politika
 Medijska politika i zakoni
 Mediji, kultura i društvo
 Medijsko tržište
 Novi mediji
 Novinarstvo danas
 Recenzije
 Specijalni izvještaji
 Mediji i tranzicija
 Mediji i izbori
 Online medijska lepeza ljudskih (ne)prava u BiH
 pretraživanje
 info
 kontakt
 linkovi
 mailing lista
 sponzori
 
Jugoistocna Evropa
POKRENUT REGIONALNI SERVIS ZA KULTURU MANJINSKIH PRAVA I MEDUETNICKU TOLERANCIJU
05.08.2004: SAFAX
Agencija STINA (Split, Hrvatska), Media plan institut (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) i Novosadska novinarska skola (Novi Sad, Srbija i Crna Gora) koji su i do sada uspjesno suradivali na mnogim projektima 'civilnog obrazovanja kroz medije' pokrenuli su edukativno-informativni projekt 'NACIONALNE MANJINE - MOSTOVI SURADNJE I CINILAC STABILIZACIJE MEDU DRZAVAMA BIVSE JUGOSLAVIJE' ciji je osnovni cilj utemeljiti i razviti medijsku mrezu za promicanje uloge nacionalnih manjina i meduetnicke tolerancije kao cinioca suradnje i stabilnosti zemalja u regiji.

Ovo je pilot projekt koji ce trajati sest mjeseci i ukljucuje dvotjedni elektronski bilten 'REGIONALNI GLASNIK ZA PROMOCIJU KULTURE MANJINSKIH PRAVA I MEDUETNICKE TOLERANCIJE' (12 brojeva) kroz koji ce se obradivati razliciti aspekti vezani za problematiku manjina i meduetnicku toleranciju. Uz to, emitirati ce se i 12 zajednickih radio-emisija na mnogobrojnim radio-stanicama u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji i Crnoj Gori u kojima ce se komparativno i komplementarno govoriti o ovim temama.

U prvom broju koji je izasao 30. jula tema je upravo problem odnosa nacionalnih manjina i medija. Drugi broj ce govoriti o jeziku mrznje u politici, na medijima, u svakodnevnom zivotu, i njegovim ucincima na medunacionalne odnose.

Servis ce biti objavljivan na internet stranicama tri organizacije, a prijavu za slanje e-mailom moguce je izvrsiti za BiH na udovicic.r@mediaplan.ba, Hrvatsku stina@zamir.net i Srbiju i Crnu Goru nonos@EUnet.yu
 
29.05.2012
 Jugoistocna Evropa
31.03.2005
 Jugoistocna Evropa
06.12.2004
 Jugoistocna Evropa
13.05.2003
 Jugoistocna Evropa